• NACOMI OLEJ Z PESTEK WINOGRON 30ML

Naturalny olej z pestek winogron, rafinowany. Tonizuje, nawilża, zmiękcza skórę oraz łagodzi podrażnienia.

9.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Cena dostawy 9.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty po przedpłacie 0
Pocztex Kurier48 Odbiór w Punkcie 9.99
Paczkomaty Inpost 11.5
Pocztex Kurier48 11.5
Pocztex Kurier48 Za Pobraniem 14.9
Dostępność Produkt dostępny
Zostaw telefon

       OLEJ Z PESTEK WINOGRON

Olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze pod oczami - zmniejsza opuchliznę i wygładza ją. Olej z pestek winogron, jak sama nazwa wskazuje wytwarzany jest z pestek winorośli właściwej. Najczęściej produkowany jest z pestek tych owoców, które zostały wykorzystane do produkcji wina. Często znajdziemy go w składzie kremów, balsamów i maseł do ciała.


Skład i właściwości oleju z pestek winogron:


Olej z pestek winogron 100% naturalny oraz rafinowany. Sprowadzony z  Hiszpanii. Ma jasny, prawie przeźroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z pestek winogron ma też działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Jeśli nie przesadzimy z jego ilością - bardzo dobrze się wchłonie i nie pozostawi tłustej warstwy na naszym ciele.
Olej z pestek winogron ma dość wszechstronne zastosowanie i może być stosowany przez całą rodzinę.
• zawiera bardzo wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych
• jest bogatym źródłem witaminy E
• zawiera wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry
• w składzie znajdziemy flawonoidy, witaminy A i B6, resweratrol, minerały i lecytynę
• nie pozostawia tłustej warstwy
• zmniejsza opuchliznę 
• działa tonizująco na skórę
• intensywnie nawilża 
• bardzo dobrze nawilża delikatną skórę wokół oczu
• ma działanie zmiękczające 
• wygładza i nadaje sprężystość 
• należy do grupy tz. suchych olejów
• świetnie nadaje się do skóry mieszanej, a nawet tłustej 
• rozjaśnia cienie pod oczami
• hamuje procesy starzenia sie skóry 
• ma właściwości łagodzące podrażnienia 
• nie zapycha porów
• dobrze sprawdzi się jako krem do rąk

Sposób użycia:

W przypadku pielęgnacji skóry wokół oczu- niewielką ilość oleju z pestek winogron możemy wklepać co wieczór pod oczy i na powieki. Olejek można stosować jako codzienny, pielęgnujący krem do skóry rąk i paznokci. Kilka kropli olejku możemy nanieść na dłoń i wklepać w skórę, delikatnie zwilżonej twarzy lub bezpośrednio wmasować w suchą skórę. Olej z pestek winogron wzbogaci również skład domowych maseczek do twarzy lub jako uzupełnienie drogeryjnych kremów i balsamów. 


Przeznaczenie:

Skóra mieszana, tłusta, dojrzała, działanie przeciwzmarszczkowe, zmniejsza opuchliznę
Skóra twarzy, ciała, włosy, dłoni

Pojemność:30ml

Termin ważności: 07.2019

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.